Цвете

ЦВЕТЕ
Автор: Р. Русев               

Вечер.
В тишината и потъвам,
измислям думи - пожелания,
облечени във сини стихове,
с очакване за сбъдване.

В надбягване със времето,
търся мигове за срещи
в чувствата  останали,
извикани от мое минало.
Дните,
като кръв във вените
препускат,
рисуват ритъм на сърцето
раждат моите желания
и подминават.

А тя забравила за мен,
усмихнала желания,
остави ми за спомен цветето,
вместо довиждане.


Рецензии