Боляче

Боляче, що два народи
Зіткнули кляті вороги
Не ті, що там сидять у полі
А ті, що затягнули нас в борги
Одна ми кров, і браття всі
Ми, як краплинки ті в росі
Маленькі, чисті і прозорі
Та не знаходять наші долі
Спокійних, тихих, мирних днів
Неначе хтось нагнав вогнів
На наші землі плодовиті
Частина з них вже оповиті
У біль, у відчай, у печаль
Багато там хвилин мовчань
Та вірю я, що все владнає
Господь із неба на землі
І буде радість знов гуляти
У тих містах і на селі.

© Надежда Рега


Рецензии