Акорд п д небосхилом

Акорд — під небосхилом
Поема


                Господу Богу-Слову
                з любов’ю присвячується

1

так Ти
заглибив
ції дні
що й мені добре
в глибині
не в однині
бо Ти на глибині
нема більш суперечок
нема запитань –
недоречних
ми варим
чай
в ці дні
        бульки із вод
        бульки
        із вод
        що у Вогні


такий Ти! –
Сам Прекрасний –
в глибині...


2

сніги! – яка любовна
простота
побігла – біла бігла
                німота


й ось сніг розтане
й води
          любо глянуть
в кохане небо
голубінь кохана


бездонність неба
і полів вологий свідок
ніжний –
          сповиток!
весна! але біжать
             ще
             води
і небо серцем
видить
ці походи
природи безконечнії ісходи!
любов! – де бігли ці потоки
там діти
квітів стрічки –
         і знаходять...
акорд, акорд!
під неба ходом


3

усе одно
як бачить – і кохати
так я не зміг –
акорд
небес
не розвивати!


так я
занесений під ліс
в потоці днів
і мов – люстерце!
і могли бачитись
із висот – небо
із глибин – серце!


4

Єсть Бог! –
як олівець
мене тримати
і цілувати
в серце –
Божа Матір!
так всі слова
до раю зможуть
вилітати...

08.02.2018,
ранок
Київ


Рецензии