Й де ж той промiнь свiтла?..

Святкуймо... - Рушники та вишиванки,
Патріотичні вірші та пісні,
Але ж на сході гвинтокрили, танки.., -
Кров ллється ж як, Вкраїна у борні!

Поранених, загиблих, ой, вже ж сотні,
Така от незалежності ціна.
Державу й на шматки?! - Ніяк не згодні!
Донбас, не перший рік там йде війна...

Корупція в країні як розквітла,
Й для чого ж відбувавсь тоді Майдан?
Несправедливість.., - й де ж той промінь світла.., -
Грошей, і не один вже ж, чемодан

Ділки на оборудках заробили:
Гешефти нагло, це ж під час війни! -
Скорботні знову звістки: когось вбили.., -
Ой, посмішка ж хижацька в Сатани...

В країнi негаразди.., - ач, смакують:
Мовляв, Майдан..,  але, іще ж не все,
Поглибшується прірва.., - ті шикують,
А хтось останнє на базар несе,

Продати щоб, й якусь там  копійчину.., -
Майдан.., - і ось таке воно життя,
Не так пішло щось.., й де шукать причину,
Й кого ж знов викидати на сміття?!

Політиків обридлі вже обличчя,
Знов прапори змінити вже встиг хтось,
Вкраїна.., двадцять перше йде сторіччя,
А змін на краще так й не відбулось,

На жаль.., - так, беззаконня у державі... -
Святкуймо, - Конституція, авжеж.., -
Гвинти у механізмі геть  іржаві,
Шахрайство і цинізм не мають меж,

Так, йде постійна боротьба за владу, -
І преса "сенсаційна", й інтернет.., -
Ой, хто ж країну доведе до ладу, -
Законність чи приємний дзвін монет?..

Цирульник Андрій


Рецензии