Като реката на Неда

Обичам тази дума - жена,
обличам я като красива дреха,
като вечна пролет,
в която тържествуват птиците...

тази обичана случайност

Говоря шепнешком -
какво да правя със сърцето си -
любовта
щастие тъй красиво,
неповторимо,
чакано
като пролет -
сякаш виждам моето дърво
вечерта тъй безлично,
кой го е целунал
събудил

животът -най-чудесната тайна
да присъстваш в него
с елегантна дързост,
да се разкриваш
с благослов...


Рецензии