Под орган душа тоскует

Ivan Bunin

Oh, so much my soul is lonely
With the organ chords.
It is rising up with triumph,
Calling, grief in voice:

Oh, good Lord, be kind and gracious
To the suffering earth!
People are poor, wretched, disgraceful -
Both in good and curse.

Dear Jesus, in cross torment
You did bend your face!
In the heart still there're saint sounds -
Teach to use their grace!

Иван Бунин

Под орган душа тоскует,
Плачет и поет.
Торжествует, негодует
Горестно зовет:
 
О благий и скорбный! Буди
Милостив к земле!
Скудны, нищи, жалки люди
И в добре, и в зле!
 
О Исусе, в крестной муке
Преклонивший лик!
Есть святые в сердце звуки,-
Дай для них язык!
Берлин 1925

 


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.