Фейк-8

Навіщо тобі вірити в любов,
Давно байдужість очі закриває
На зраду, що просочується в кров -
Простроченим, хоча смертельним ядом.

Давно її перегорілий попіл -
Розвіяти б за вітром, відпустити,
Немов солодку вигадку-зазнобу,
Якою пережито пережите.

Навіщо - пересохлі рвеш троянди,
Даруючи померлим почуттям.
Невже вони - так само пахнуть пянко,
Як пахнули, палаючи життям.

Навіщо в пустці погляду знаходиш -
Неоднозначні натяки тіней.
Вони порожні - і давно схолоди
Як вугля перепалених страстей.

Невже тобі - не боляче щоразу
Відроджуючи до життя кохання.
По горло переповненим відразую,
Спиняти біль у викрику гортаннім.

Любов, можливо, розривала груди,
Але - притихло серце в рівнім ритмі,
Чому ж тоді не хочеться збагнути,
Що дихання назавжди перекрито.


Рецензии