Грибоlove

ГРИБОLOVE

Кось до полудня любит спати
А кось зрана на рыбалку
А я зрана грибы йду збирати
Бо привык ім так ізмалку

Лежат над селами туманы
Я пуднимаюся в ґруні
Знают справжні грибоманы
Не найдеш грибу на руні

Грибы є разні як і люди
Пудберезникы червонякы
Гуркыні лисичкы тай губы
Но май цінні білі тай боровикы

Быває так що пораз ми і тяжко
Пувдня ходити горами хащами
Коли у ня грибу повні ташкы
Но всьо ровно ня тягне гі "кліщами"

Та як выйду си на ґрунь
На самисиньку вершину
Та тогды си сяду вунь -
Із'їм дарабу хліба й солонину

Та подивлюся згорі дулу
Що кругом ся в світі діє
На Уґлю і Велику і Малу
І душа ми з того аж радіє

Автор: Мігаль Стан, с. Уґля, 18 іюня 2018 г.


Рецензии