Магiя проти мага

Магія проти МАГа.

Рукавички зі шкіри, в дарунок: для влади
Ти шила щось з магії: з світу по нитці...
Жадність з пазухи лізе... черствість та вади,
Степ-тіком помади танцюють на пиці.
Гаманець з пустим бжухом*, навіки голодний.
Ніби щиро, та щось таки тхне з глибини потаємне.
- Готівка в кишенях? - Це ж дико! Не модно!
Дарунки - дрібнички! ...Увага - приємно!

Глибоко-глибоко, - у озері змісту
Магічно-сипучі піски,  що години
Затягнуть під колесо, древнього міста,
У саму звичайну сонячну днину.

Не варто із МАГом у піжмурки грати!
Все зле потаємне та явне він бачить ...
Ба, й те, що захоче, собі він забрати
Не варто ховати, - бо час вже пробачив!

*brzuch (pl.) - живіт
Поет ХХ сторіччя. Червень 2018. Гірка Полонка.


Рецензии