Фейк-7

Серед хвиль незбагненних ілюзій,
Як же хочеться - правди дістатись
Як в ворота відкритого шлюзу,
Прослизнути човном-супостатом.

Твердим кроком пристати на берег,
Після довгих непевних блукань -
І нарешті відчути упевненість -
Як останнє з життєвих бажань.

У непевності хвиль, - відчуваєш,
Що ні вверх підніматись, ні вниз,
Більш не хочеш - із вітром змагаючись,
І лице відкриваючи бризу.

Ані в штилі - чекати з надією
Той єдиний бажаний момент,
Коли сонце нарешті зотліє -
Чи осушить - підводний хребет.

Хочеш бути упевненим в завтра,
Що наступить - утисячний раз.
Хто тонув, той уміє вітати
Новий день із натхненням щораз.

Якби берега довго не було -
Якби ноги не вгрузли в твердінь.
Довелося би берег придумать,
Неприступний у чорнім камінні.

Якби правди було не дістатись,
Серед блиску заміряних хвиль -
То, мабуть, довелося пірнати -
Щоб не випірнуть більш із глибин.


Рецензии