13 хвилин початку

Чи пробудимось знов?..
Чи зірвемось у прірву?..
Чи вгамуємо спрагу застиглих сердець?..
Чи безсила любов
наші душі надірве,
пропонуючи в небо іти навпростець?..

Чи на тацях долонь?..
Чи в прикметах засмаги?..
Чи у рухах світил із далеких світів?..
Чи звичайний вогонь
дасть хоч краплю наснаги,
щоби Слово зібрати із тисячі слів?..

Чи дістатись зірок?..
Чи зрівнятись з Адамом?..
Чи, нарешті, розтанути в темній імлі?..
Чи за зроблений крок
до кохання як храму
в подарунок отримати рай на землі?..

На простих сторінках
тільки літери й знаки,
розрахують бажання останнього плин
в переливах дзвінка,
що розбудить ніяких,
і знайде для спокути тринадцять хвилин...


Рецензии