Фейк-1

Я бреду в придуманій утопії,
По коліна - в безпросвітному тумані,
Непомітними стежини стали втоптані,
Непомітним став ковток самообману.

Наливаю в чашку - чаю, що не ллється
І літаю в небесах, яких немає.
Чудернацький світ, який не піддається
Плину час, але все-таки минає.

І примарами - назустріч подорожні
Йдуть неначе їм наснився один сон.
Вони були - непомітними і схожими
На людей, що добровільно йдуть в полон.

Я приписую їм ролі - і запрошую
У ляльковий невигадливий театр.
Сліпі очі спогадами зрошую,
І під оплески їх змушую ридати.

Я - творець і право маю плюнути
Кожному безликому в обличчя.
В моїм світі - це лиш тільки люди,
Що потрапили в полон мого величчя.

Я забув, що сам бреду в утопії,
Що мій світ - проекція безвиході,
А театр - квола спроба уторопати,
Де захований зі світу мого вихід.


Рецензии