Ревнощ -8

Було в матері пять діток,
Ждала шосте немовля,
Та не знала, де подітись
Від щасливого життя.

Рвала серце на шість часток,
Щоб когось не обділить,
Турбувалась, аби вчасно,
Їм сніданок уділить.

Рвала коси - що купити,
Як в кишені повно дір.
Як до осені дожити
На картоплі у мундірах.

Рвала душу поміж ними,
Намагалась розділити
Всю роботу справедливо
Поміж старшими й малими.

Та малеча хоче знати,
Все ж кого з шістьох дітей
Найсильніше любить мати
І пригорне до грудей.

Мати важко опустилась,
Та промовила крізь сміх -
Люблю того, хто наснився
У сьогоднішньому сні.

Лише потім здогадались,
В чому відповіді суть.
В ніч безсонну мать, як завжди,
Не могла очей зімкнуть.


Рецензии