Пташки

Мої мрії на віях-гілках як маленькі пташки, 
Розправляючі крильця пухкі як широкі вітрила, 
Поклюють під очима розмокрені свіжі зірки,
І залишать невдачі поза худими плечима.

Я зловлю язиком пару крапель сирого дощу,
Й проковтну його наче тягучу холодну слину 
І минулим своїм і колишнім своїм все зап'ю, 
Тільки б далі іти залишались у мене сили.

Мої мрії-пташки розростаються наче гілля,
Всі кордони стирють і простір мені малюють,
Мої мрії-пташки шепотять, що земля - моя,
Неможливого і нездоланного не існує.

І я слухаюся, заправляючи їх у штани,
Літаком підлітаю десь між сатурном і марсом ,
Вдалечінь, де ніколи не буде людської війни,
І бар'єру між Україною і Донбасом.


Рецензии