Самотн й день

Той самий самотній день, у якому так багато людей. Але все одно ти десь усередині себе, а не назовні. А гвалт і шелест міста проходять повз, а якась примара усередині сидить і крізь очі придивляється. Вона підіймається по сходах, таких старих і вищерблених, вдихає незнайоме повітря і відчуває атмосферу. Ця атмосфера якась давляча і дивна. Сходинки багато чого бачили, а стіни чули. Під"їзд живе своїм життям. Гнітючий стан, провалля у даху, крізь яке ось-ось визирне небо. Старі шпалери - при чому декілька шарів - на стелі. Якісь наміри зробити ремонт - то тут, то там. І моїй примарі трохи дивно. Вона не розуміє, де вона, що з нею. Так, вона відчуває якісь вібрації, але вони ледь помітні. А потім вийшло сонце. На відкритій веранді було прохолодно, але затишно. Дерев"яний комод , такий вишуканий і ошатний, дивився своїми очима і запитував - чи добре нам. Так, нам було добре. Чай, простирадло на плечах, гарний краєвид, верба, що розповідала свої історії, заплутані у листі. Дивний дім, старезний, обшарпаний, то тут, то там штукатурка осипалася. Але він говорив усіма фарбами такого стриманого пастельного кольору. Говорив вікнами, мовив цеглинами, що пробивалися крізь штукатурку. А там, далі, блакить неба і затишок. Шматок церкви виглядав своєю блакиттю, своїм золотим куполом та темними скульптурами, які танцювали свій танок. Примарі здалося, що це шахи, і вони рухаються, немов на шаховій дошці. А потім знов люди-привиди. Примарі стає добре у своїй самоті, вона роздивляється кольори плям, блукаючи деінде. По інших паралельних світах.


Рецензии