Запорiзький козак

ЗА ГОРОЮ БIЛЯ РIЧКИ,
СЕЛО  ПРИТУЛИЛОСЬ,
ЩО ПРО НЬОГО ПIДЕ  МОВА,
ЙОМУ  I   НЕ СНИЛОСЬ.

ПРИIХАЛИ   СIРОМАХИ,
ТРЕБА ТУРКА БИТИ:
ПЛАЧЕ  ЖIНКА , ПЛАЧЕ  МАТИ,
ЯК ЖЕ БУДЕМ ЖИТИ?

СИНУ  РIДНИЙ , ТИ ДИТИНА,
КУДИ ВIДIЗЖАЕШ
I   НА   КОГО   СВОЮ МИЛУ,
ДIТЕЙ  ПОЛИШАЕШ.

МАМО  РIДНА, МАМО МИЛА
ПРОБАЧАЙ  ДО ВОЛI,
НЕ ПРИВИК ХОДИТЬ   В НЕВОЛI
ХОЧУ ЖИТЬ НА ВОЛI .


МАЮ КОНЯ ,МАЮ САБЛЮ
ПIДУ ВОЮВАТИ
СОБI ЩАСТЯ, А  ВАМ ДОЛЮ
В БОЮ ЗДОБУВАТИ.


Рецензии