Марення -1

Раптом прокинувсь від крику -
Мучило: був він чи ні?
Лиш неосяжне, велике
Місяця сяйво в вікні.

Світло немов спалахнуло
В небі, на темній стіні.
Може, мене ти гукнула,
Марення, може, мені?

Все, що минуло, з майбутнім
Пам'ять моя не зміша.
У веремій сірих буднів
Знову ринає душа.

І я вві сні, не в останнє,
В небі зірок і заграв
Мучусь вночі від питання:
Ангол чи фатум гукав?


Рецензии