Украинский вечер

(Навеяно творчеством Н. В. Гоголя)
Український вечір

Коли приходить тихий вечiр,
На хутiр той, що далеко,
Коли димлять у хатах печi,
Приходять хлопцi пiд вiкно,

Солодко гусельки дзвенять:
Розлийся пісня по окрузі!
Виходіті дівчини в сад –
Ми ображати вас не будем!

Співати веселі щедрівки
Всi станем, вийдем в хоровод,
І вип'єм вогненної горілки,
У схилу річки буйних вод.

I рознесеться по деревням
Дівочий дзвінкий, буйний сміх,
I на купальні ворожіння
По річці попливуть вінки.

У поле, що за косогором
Горять купальніi вогні,
Спостерігає чорний ворон
Як папороть почне цвісти.

Коли приходить тихий вечiр,
На хутiр той, що далеко,
Коли димлять у хатах печi,
Приходять хлопцi пiд вiкно.


Рецензии