Терези

Щоб не втрачало слово цноти,
Щоб вчинки не служили злу,
Щоб чистії душі висоти -
Не віддавались в кабалу
Грошам, чинам, жадобі влади,
Щоб ницими «ура» і «за»,
Підлесливо і вигід ради,
Ти світ собі не зав’язав,

Люби цей світ. І мить. І вічність.
Спирайся на добро в собі.
І серцю хай мірилом - гідність.
Хай терези - на правди бік.
Життя одне. І я Людина.
Банально? Та ж поглянь навкруг:
Ми осторонь – і в тім причина,
Що розбрат там, де вчора друг.

В багні брехливому святині,
І глузду попрана межа,
Бач, - злодії на тронах нині,
І множиться та мережа,
Ті аморальності тенета,
Що в бидло вгонять чесний люд...
І як не вибухне Планета,
Як не  сконати в війнах тут?!..

Люби цей світ. І мить. І вічність.
Хай завжди буде Бог в тобі.
Хай серцем правлять віра й гідність.
Хай терези - на правди бік.


Рецензии