V jejich rtech se lesknou ruze,

V jejich rtech se lesknou ruze,
Podivat se na ni muze ten,
Kdo venuje ji lasku,
P;estrihne zivota pasku,

Preda ji vsechny sve city,
Ktere k ii hluboce citi,
A bude ji ochranovat,
Laskave o ni pecovat,

S ni vsechny radosti prozit,
L;skyplnou basen slozit.
C nesnazich ji vzdy pomahat,
V rozhodnutich vsak nevahat

A vernost umet zachovat,
Laskou ji jen oven;ovat.
Najde se dnes takov; muz?
Zena neni obal pro nuz.

L. Romanenko. ;


Рецензии