Мое лето

    Моє літо в зелену мережку

Моє літо – в зелену мережку –
Вже згасає й за обрій сіда…
Теплий серпень згорта свою стежку,-
Осінь в душу мені загляда.

Вже вищипує вітер пелюстки
Із багряних жоржин, що в дворі,
Й вицвітає літ зоряна хустка,
Пада сум з хризантем на поріг…

Моє літо – уже відболіло,
Засріблились осінні сади,
І кохання на попіл зотліло,
Врожай щедрий печалі вродив…

А у небі вже кола лелечі..,
Так тривожать сумні вечори,
Павутиною старість на плечі –
Як гроза на старі явори.

Відболіло те літо, як весни,
Що в горошок рясніло в саду.

І минуле тепер не воскресне,
Вже його я ніде не знайду.


Осінь тихо виходить на стежку,
По калинах червоних бреде.
Моє літо – в зелену мережку,
Але осінь непрохано йде…


Рецензии