Юлияна Донева - Големият град

Не беше ми стъпвал кракът
отдавна в големия град.
Но ето, отвори се път
и пак съм  в същия ад.

 Тротоарът – зает от коли
и крача със страх по платното.
Прикапва – ще завали,
а чака ме път до метрото.

Пресичам централен площад
и свивам по улица вдясно.
 В този гъсто населен град
се чувствам направо ужасно.

Коли покрай мене хвърчат
и трясък внезапно ме стряска
Уплашени хора крещят,
препуска линейката бясно.

Спирам до каменен лъв
и от гледката цяла настръхвам.
Момиче  -  облято в кръв,
пред очите ми просто издъхва.

Море от забързани хора,
с телефони в ръцете си крачат.
Говорят, говорят, говорят….
Трудно виждам лицата им в здрача.

Има хора които мечтаят
да живеят в големият град
Какво ги привлича - не зная,
но за мен, тук е истински ад!


Рецензии
Прекрасно!!!

Лариса Белоус   16.10.2018 07:35     Заявить о нарушении
бЛАГОДАРЬЮ!

Юлияна Великова   17.10.2018 18:15   Заявить о нарушении