Благослов

             На скъпите ми внучки Рая и Даная

Родихте се –два нежни майски цвята –
за щастие на мама и на татко.

Сънувани, очаквани, мечтани –
със майчиния подвиг увенчани.

Бъдете здрави, умни и щастливи!
Доброто с вас да бъде! Вечно живо!

За вас потоците на обичта да бликат
и птиците на радостта да викат –

гнездото на семейството да сгряват
и вашите криле да крепнат здрави.

Дано сред бури, ветрове житейски
да ви спасява мъдростта библейска.

Пред вашите души, с любов споени,
злините да отстъпват победени.

И в този свят – изменчив и омаен –
честити да сте, Рая и Даная!


20.05.2018 г.     
                Дафинка Станева


Рецензии
Славные стихи!.. Солидарна со светлыми пожеланием Валерия А. Латынина!

СПАСИ И СБЕРЕГИ ВСЕХ ВАС МИЛОСТИВЫЙ ГОСПОДЬ И ДАЙ СВОЁ БЛАГОСЛОВЕНИЕ!!!!!!!!

С теплом душевым и самыми светлыми пожеланиями донская армянка

Кнарик Хартавакян   28.07.2018 13:37     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.