Есть в России такая примета...

Автор:Ольга Мальцева-Арзиани

***
Есть в России такая примета -
Нас не тронь - мы не тронем тогда,
Ну а тронешь - то песенка спета,
И забудешь дорогу сюда.
*
Если с миром придешь - хлебом солью
Мы умеем гостей привечать...
Коли с нами поделятся болью,
Руку помощи сможем подать.
*
Но не надо стремиться в Россию,
Чтобы землю у русских отнять...
Мы сплотимся, врагов всех осилим,
Защищает нас Божия Мать!


ИМА В РУСИЯ ТАКОВА ПОВЕРИЕ...
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова

Имаме в Русия поверие –
не нападай – добри  сме тогаз.
Нападнеш  ли ни– свършено с теб е!
И ще забравиш пътя към нас.

*
Дойдеш ли с мир - с хляб и сол срещаме,
умеем гости да поздравим.
Болката ти ние усещаме
и в бедата ще те подкрепим.

*
Но не се опитвай  от  Русия
и педя земя да вземеш ти!
Врага ще сломим като стихия,
Дева Мария ще ни защити!


Рецензии