Слышен перезвон

    Чути  косів  передзвін.

На  поля  упали  рясні  роси,
Трави  розпустили  свої  коси.
Знов  Василь  провів  безсонну  нічку,
На  перелазі  ждав  свою  Марічку.

Днина  біла  заглядає  у  віконце,
Над  Сучавою  вже  сходить  сонце,
Сходить,  гріє  й  серце  зігріває,
Бо  Василь   Марічку  обіймає.

Уже  трави  склали  у  копиці,
Йде  Василь  напитися  водиці,
Грають  вівчарики  на  сопілці,
Пасуться  в  полонинах  білі  вівці.

Чути,  чути  в  Верховині  голосочок,
Василь  повів  Марічку  під  віночок,
Набувались,  танцювали  аж  три  села,
Бо  Марічка  уже  стала  Василева.

У  Сучаві  вода  чиста,  срібна,  тиха,
Вже  Марічку  називають  Василиха,
Вже  поля  накрили  сніги  білі,
Народились  синок  й  доня  у  Марії.

І  тепер  Василь  проводить  нічки,
Біля  своїх  діток  і  Марічки,
Нова  сімя  складає  Богу  свій  поклін,
Чути  в  горах  косів  передзвін...

Автор; Н.П.Рубан.


Рецензии