***

ПІСНЯ ПРО МАМУ

Матусі рідненькій присвячую…


Про маму думати так легко,
Про маму думати так важко.
Її печаль – мов плач лелеки,
Що в серці біль лишає тяжкий.
А радість – тиха, наче сяйво,
Що ніжно серця доторкнеться,
Розтопить все нікчемне й зайве,
В душі надією озветься.

Приспів:
Мамо, у Вас такі ласкаві очі!
Мамо, про зустріч мрію над усе.
Мамо, я Вам усе віддати хочу,
Мамо, хай доля щастя Вам несе!


Я поцілую Ваші руки,
В долоні притулюсь обличчям.
Благаю Вас: простіть за муки,
Що більш вагомі, ніж сторіччя.
Шкода – мені не повернути
Життя назад, мов бистру річку,
Щоб ранком юності збагнути
Все тимчасове і одвічне…

Приспів.

Скажіть мені, як далі жити,
У слові Вашім – мудрість серця.
Добро, що Ви зробили в світі,
Буянням пишним одзоветься.
Відійдуть скоро дні зимові, –
Бо недарма ж весна чекає!..
Хай сонце нашої любові
Вам душу, мамо, зігріває.

Приспів.







Рецензии