На Великдень

                На  Великдень
Весна… Прийшло найбільше свято…
І скрізь лунає до небес,
Луна велично і крилато:
«Христос воскрес! Христос воскрес!»
 
На себе взяв гріхи Він світу,
За них пролив Він свою кров.
Приклад подав, як треба жити,
Щоб світом правила любов.

Не на словах, китах чи чомусь
Земля тримається в віках,
А на незміряній любові:
Господь тримає на руках.

Нагорну проповідь читайте,
Де Він сказав без зайвих слів:
Любіть всіх ближніх, не лиш брата,
А навіть ваших ворогів.

Лише в любові квітнуть душі,
І щастя, й радість в них живуть,
Й вовік ніхто цього не рушить,
В любові вся життєва суть.

А ненавидіти не маєм
Ні ближніх, ні чужих людей,
Бо душі ненависть з’їдає
І до загибелі веде.

Весна. Святкуєм і радієм
І вірим в чудо із чудес.
Любов хай світом володіє!
Христос воістину воскрес.

Квітень 2018р.


Рецензии