Полине Райко

В цей день ім’я твоє співоче на вустах,
А я дивлюсь, і серце завмирає:
Крізь стіни, стелю, крізь низенький дах
До неба стаї ластівок злітають!

У ліжка янголи стоять, мов вартові
І простягають нам букети квітів.
Відбитки див мазками на стіні
І після тебе в хаті будуть жити.

В будинку зупинилося життя,
Ласкаве сяйво зве до небокраю.
І Матір Божа вказує гостям
Дорогу до святого Раю. 


12.05.2018
(присвячується Олешківській художниці Поліні Райко, яка працювала в стилі наівного мистецтва, розмальовуючи стіни та стелю власного будинку. До 90-річчя від дня народження)


Рецензии