Просто история

Просто історія

Вона була наче сок вишневий
насичена і смачна
Її життя пройшло у залі концертному
він писав для неї пісні
і співала вона сама

та ритм життя загнав її до квадрату
з подушками і медичними апаратами
назв яких не знала вона
не знали і лікарі
проте він знав
Він бачив усю її.

Сидячі поряд з нею на кімнатній геометрії
вдивляючись у підіймаючися груди
майже прозорі
він пам'ятав як дарував їй море
і зорі
і мільйони крапель дощу
тому що в кишені були тільки рими
рими і музика,
проте,
досхочу.

і знала вона, - він поет, а не президент
і знав він, - вона буде вічно з ним
хоча і немає у нього свого рошен

він пам'ятав як виходячи до сцени
немов форфорова лялечка
вона робила все автоматично
співала як дихала
грала як спала
і до її ніг він кидав проміння зайчика
і вона знала
це дорожче усього золота,
 усього світа
навіть концертного зала

тепер завжди перед очима у нього
буде та сама мить коли вона впала
впала зі сцени кинувши мікрофон
на голову оператору
її форфорове тіло було кольором воскової фігури
музейного експонату.

це був останній номер її концерту
протягом у життя
легені рибами билися
ледве-ледве
стихало серцебиття
оглухла й осліпла
і галас втонув серед темряви і питьми
На його вірші це був останній спів,
що він почув у її житті.


Рецензии