Дог доьлху Сердце плачет

Жизни весы я по вздохам твоим сверяла,
Как я старалась желанья твои угадать,
Мир опустел, ушла драгоценная НАНА,
Образ твой ласковый где же теперь мне искать?
На 84 году жизни ушла в мир праведный моя мама
(Совдат Дахаева-Салманова).
Эта яркая весна 2018 года для меня окрасилась в серый цвет.
Берегите мам,с ними уходит СВЕТ.


Дуьнен чу мел боккху ког
Хьан пурбанца боккхуш,
Г1ертара со ч1ог1а хьашташ
Хьан кхочуш а дан,
Тахна, хьо йоцуш,ц1е яьлла
Сан кийра богу,
Ларделла ца хета
Хьуна луург цхьа а.

Декъала хила хьо,сан хьоме,
Хаза Нана,
1ожалло катоьхна яьккхи
Хьо карара сан,
Доккхачу дуьненчу яц сан
Меттиг а яла,
Нур санна къегина,
Хьан хьоме юьхьсибат ган.

Делах а ца йоьхьу кхеланна
Дуьхьал дош ала,
Массо а вуй хаьа дуьнен чохь
Ше раг1 ларъеш,
Х1етте а ма доьлху
Сан дог а,баьргаш а,Нана,
Эсала аматаш,
Хьежарах,кара ца еш.


Рецензии
Дала декъал йойла хьан Нана, Роза!
Дог, б1аьрг белхабо уьш д1акхалхаро.

Ларамца.

Аза Атагинская   07.01.2023 11:42     Заявить о нарушении
Азман,Дела реза хуьлда! Х1ора дийнахь ненан васт дагахь лаьтта. Декъала бойла массера наной!

Роза Дахаева   07.01.2023 12:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.