***

    Життя закону фізики підвласне 

Остання сніжинка на гільці зависла,
Під променями сонця в краплинку обернулась,
Потім паринкою у небо піднялась,
З’єдналась з хмарою – дощем на землю пролилась,
Такий замкнутий цикл природи на Землі.
Життя закону фізики підвласне,
Закон збереження матерії в природі – вічний.
Ніч змінюється днем, осінь – зимою,
Зима – весною, за нею літо настає
І так весь час, за роком рік, за віком вік. 
Людина – частка є природи,
Розумна мисляча жива;
У небо піднялась, у море опустилась,
Своїм трудом всього добилась
І їй природа підкорилась.


Рецензии