I знову про вiйну

НенАвисть не живе в моїй душі,
Бо то для переможених та вбогих.
Лишень безмірний сум… І все дощить –
Важкі краплини падають під ноги.

На скалки розлітається життя –
Повільно, немов знехотя, ліниво…
До гіркоти, до самозабуття
Вглядаюсь в небо через чорні зливи.

Та інколи п’янить, мов теплий грог,
Дорогоцінний дар – ранкова тиша.
І я спішу складати епілог,
Хоча за мене вже його хтось пише.

У павутинні слабшають слова,
І світлоокі янголи завмерли.
…Мені щастить: я все іще жива,
Снаряд не вцілив, з голоду не вмерла.


Рецензии