Вянок

    Зрывала дзьмухаўцы дзяўчына,
    Ля рэчкі і вянок пляла.
    Відаць,была таму прычына,
    Што свой вяночак з галавы зняла.

    Цячэннем падхапіла кветкі,
    Панесла да краёў чужых.
    Перапынялі іх падлеткі,
    Каб быць усё жыццё ўдваіх.

    Засохлі кветкі днём вясеннім,
    Не аздаблялі больш бялюткіх кос.
    І асыпалася насенне,
    Каб новы дзьмухавец прарос.


Рецензии