Три братики

Жила-була,  Весна.  Та  така гарна, така чарівна. І було в неї три братики:  Березень, Квітень та Травень.  Якось посперечались вони,  хто  з них  самий головний.   
      - Той, хто перший.-Сказав  Березень.  Тобто, я.
      -А чому це ти?-  Загомоніли братики.
      -Бо я  самий відважний, самий могутній.   Льодяні криги,  снігові замети,  то все  моя робота.  Якщо я не підготую Землю, тоді де ви  будете  вирощувати квіти, травичку.  Хіба зможуть зацвісти  дерева в холоді? 
       Почула їх сперечання  Весна і сказала:
       -Не сваріться,  любі  мої.  У природі немає головнішого.  Кожен з вас є дуже важливим.  Так що, шануйте один, одного, живіть в мирі та злагоді.  Сумлінно виконуйте свою роботу і  Матінка Земля  буде вами задоволена.
       - Задумались братики.  Дійсно,  що ми варті  один без одного. 
      Відтоді  більше,  ніколи не сперечались, бо вони єдина,  дружня сім’я.


Рецензии
текст, безусловно, поучителен, но идея не нова.
Вам следует повторить пунктуацию - перебор запятых, а так же ошибки при записи прямой речи, У природі немає головнішого.---- здесь неправильная сравнительная степень прилагательного: или НАЙГОЛОВНИШОГО, ИЛИ ГОЛОВНОГО. ВЕДЬ ДЕТИ УСВОЯТ НЕПРАВИЛЬНОЕ ПРИ ЧТЕНИИ)))))
В ЦЕЛОМ МНЕ ПОНРАВИЛОСЬ

Наталия Хорунжева   19.01.2022 01:25     Заявить о нарушении
На это произведение написано 14 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.