Перед Богом Свята! Перед Богом едина

Перед Богом –
Свята!
Перед Богом –
Єдина!
Той  спадок безцінний
Від прадідів наших
Та  наших  отців!
То  є:  -  Віра одна,
І одна Батьківщина!
Заповіт…  -
На багато, багато…
Майбутніх віків…

За родину свою…
Та за батьківську хату!
За прозору блакить,
І безкраї поля…
За Тебе…!
Країна….
Свята,
Православна!
У тяжку годину,
Віддам…,
Без залишку,
Життя!

За пращурів наших,
Славетного, 
Древнього Роду!
Та за мужніх
Дідів - козаків!
Які, у скрутні часи,
Тебе, Земле  моя…,
Завжди захищали!
Від заклятих
Твоїх ворогів…

Вони мечем …
Та вогнем…!
Віками …,
За Віру!
Тебе…,  на Хресті,
Розпинали!
Руками…
Тих  польських…
Й тевтонських  катів!
І нас,  ніколи вони…,
За людей….
Не вважали!
Бо дуже їм треба…,
Ще більше,
Для себе,
Слухняних рабів!

Кургани продавні,
Джерельна культура!
Безмежні степи…,  навкруги …,
Золоті!
І козацькі хрести…,
Та Саура могила!
Де були  дороги
Колись бойові…!

А в небі орел…,
Стільки років літає!
І Сонце, над нами…,
Як відлік  буття  -
В кожну мить…!
Зі Сходу  на Захід
Невпинно крокує,
Той перебіг…
Безкінечних  століть…!

Перед Богом –
Свята!
Перед Богом –
Єдина!
Той  спадок безцінний
Від прадідів наших
Та  наших  отців!
То  є:  -  Віра одна,
І одна Батьківщина!
Заповіт…  -
На багато, багато…
Майбутніх віків…

За родину свою…
Та за батьківську хату!
За прозору блакить,
І безкраї поля…
За Тебе…!
Країна….
Свята,
Православна!
У тяжку годину,
Віддам…,
Без залишку,
Життя!               

24 квітня, 2018 рік


Рецензии