Елкан. Парус М. Ю. Лермонтов

               
Окариб куринади елкан
Мовий денгиз туманида
Нима излар у олис юртдан?
Нима йукотган  юртида?

Тулкин уйнар, укирар шамол
Елкан эгилиб, кисирлар
Эвох,у бахтни килмас хаел
Бахтдан хам кочмаган зинхор

Остида тинч,тиник окими
Устида-чи,олтин егду
У шиддатли,истар буронни
Гуе, унда ором бордай!
         ***


Рецензии