Апрельская колыбельная

Спи, моя радість: рум'яниться вечір;
Кліпає сонно смиренне світило.
І над дорогами сурми лелечі
Тихо погягують крила.

Спи, моє щастя: мов іней зимовий,
Десь під підошвами щезника й мавок -
Чуєш? - тріщить лісова колискова...
Чуєш? Дрімає світанок.

Тільки послухай-но: солодко й легко
В сріблі квітневого цвіту й туману
Дихає вишня, а жаб'ячий клекіт
М'яко гойдає каштани.

Слухай, маленьке, мов янголів пісню,
Мов незбагненну й заплутану мову,
Як шелестить оксамитове листя
Ніжну свою колискову;

Як серед ночі мій голос, мов муркіт,
Плутає темінь смішною луною.
Спи, моє щастя: ці стомлені звуки
Вічно й надійно з тобою.


Рецензии