А. А. Фет

      
   Бахорги емгир
         ***      
Хали ойнам олди еп-еруг
Булутларда куеш пориллайди
Чумчукларнинг каноти кокик
Кумда чумилишиб чугурлайди

Мовий осмонда ерга кадар
Жимирлайди куз илгамас парда
Худди олтин чангга умидвор
Урмон магрур боши кадалгандай

Икки томчи ойнамни чертди
Карагайлар хам сочди ифорин
Нимадир бог эшигин тортди
Шунда барглар кулга олди торин




         


Рецензии