Шайтонлар А. С. Пушкин

      ***
Учар булутлар укириб
Ой куздан яширинар
Факат кордан сал окариб
Хира кундан тун тундланар
Кетяпман, кетяпман чулда
Кунгирокчалар жринг,жринг
Куркяпман,куркяпман бунда
Номаьлум кенгликларда жим
"Хей, шошил правакаш!""Йук,
Отлар жуда толиккан
Изгирин куз очирмас, ух
Йул берк, кор куп еккан
Йулдан адашдик чоги
Шайтон бизни килиб вос-вос
Айлантирарми, тагин...


Кара, хов ана, уйнашиб
Пуфлаб,тупурар менга
Ана,отимга уйкашиб
Итармокчи булар чукурга
У ерда баланд коядай
Турганди,куз олдимда
Гох учкун айлантиргандай
Ениб учар енимда

Учар булутлар укириб
Ой кукда яширинар
Факат кордан сал окариб
Хира кукдан тун тундланар
Хол йук бундай чилпирашдан
Кунгирокчалар утирди
Отлар тухтади..."нима у, нимадан?"
"Кайдам...тунками...бури
Изгирин жон-жахд-ла,укирар
Хушер отлар хансирар
Мана, нихоят,лукиллар
Чопар,кузлари енар
Шундай учдилар пишкириб
Кунгирокчалар жринг,жринг
Курдим, щайтонлар шошилиб
Келди йилтиратиб шамин

Адосиз-у,жирканч эди
Хира ойдаги уйин
Турли жинлар чилпирашарди
Куз япрокларидайин
Канча улар?Каекка кетар?
Недан шунча жигибийрон?
Е девними улар кумар
Е жодугарга улан?
Учар булутлар укириб
Ой куздан яширинар
Факат кордан сал окариб
Хира кукдан тун тундланар
Учар шайтонлар жуфтлашиб
Бепоен баландликда
Уни-ла, дахшат улашиб
Юракни тутиб бандиликда


Рецензии