603 км. мiста Шепетiвки

Світлій пам'яті євреїв, розстріляних
на  603 – км. Шепетівки, посеред
літа 1941 року.

Веде  знову до лісу бруківка,
Де пам'ять  об’єднує нас,
Тут майже уся Шепетівка
Зібралась в призначений час.
Ялина сумна пам’ятає…
Стоїть вона мов вартовий,
Бо свідків вже майже немає
Тих давніх, трагічних подій.
Де. Стиснувши зуби в  одчаї,
В колоні, що з гетто вели,
Вкрай стомлені люди мовчали,
Й в рівчак водночас полягли.
Над містом відквітлі салюти,
Ліворуч біліє Шанхай,
Ніхто і ніде не забутий -
Багатостраждальний наш край,
Небес українських блакить,
Над нами схиляє Предвічний,
Давидова  зірка блищить,
Хвилює серця семисвічник.

Автор  Геннадій  Сівак.
3 – 15  серпня 2004 року.


Рецензии
Шепетовка!
Со школьной скамьи известно это поселение!
РФ в лад!

Валерий Буслов   23.04.2018 08:45     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.