Скажи спасибо

Стихи отца

Як жiве рiдна Украiна
Як жiвешь iх ти
Нам по адресу пiшi
Я ушёл из рiдний хати
Пiд прощальный бiй гармати.
Колы села и станции
Запылали як зарницы
Горько плакав наш народ
Проводив нас на восток
Вiдiй шли мы не на довга
Наш рубеж останiй Волга.
Наступила наша доля
Развернулась грудь соколья.
О як славно мы гуляли.
Бiлi немцев и рубали
И коли вiдкрiлiсь кручi/
Де бежiт Днепро могучий.
И заплакав гiрько, гiрько,
Як побачiв волны рiдны.
Вони мене рассказали
Як разбiйничали пани
Из немечiни поганой
Як у кажну темну нiчь
По хатам гулял их бiчь.
I стекали кровь и сльози
У Днiпрови мутны воды.
А врагам не ждать пощады.
Так балакали солдати.
Позаду теперь Украiна,
Позаду рiдна хатина.
Тут на вражескiй землi
Все пылае у огнi.
За старiх, за матерей,
За невiну кровь детей,
За поруганную честь,
Совершiм по праву месть.
    1944 год. пдп


Рецензии