Обич

Без Обич
къщите умират…
Угаснало Огнище
под замъглен слънчев
лъч.
Столетна умора…
А, как по старчески
душевно се усмихват-
възкръсват- също
Феникси
от пепелище,
Щом посрещат
хора…
Изпълнени догоре-
чак до почернелите
комини-
с детска глъч!
Странник

Художник: Цветан Тодоров


Рецензии