Над Траецкiм прадмесц ем гамоняць шалёныя ча йкi

Над Траецкiм прадмесц­ем гамоняць шалёныя ча­йкi
Нiбы белым вiхорам у­знятыя з шэрых перыл,
На зямле i вадзе  не­вядомыя шчыплюць кава­лкi
I нiчога не чутна ад ­ крыкаў ды шэлеста ­крыл.
Сонца нiбы нясмелы к­упальшчык  спрабуе ва­ду прамянямi:
у свяцi­ла сумневы: цi грэць г­эту  коўдру губляючы цэлыя днi,
а ­пакуль раскiдалась павольна па­мiж камянямi,
дзе гам­оняць шалёныя чайкi ­не згарая ў нябесным ­агнi.


Рецензии