Болить менi за тебе

Болить мені за тебе до нестями
Моя ти рідна, нене Україно!
Зацькована, сплюндрована панами,
Скривавлена, але не на колінах.

Міцна, незламна скеля серед світу,
Хоч у брехні-багні по пояс нині.
Із болем у очах тому, що діти
Шукають кращу долю на чужині.

В боях на смерть плече в плече з синами
Під кулями, що душу рвуть і тіло,
Вперед ідеш козацькими шляхами,
Щоб біснуваті вороги тремтіли.

А їх у тебе - на кордоні й в хаті.
Жалю не май, не потурай, рви жало
Допоки блюдолизи ті пихаті
Тебе на вотчини не розтерзали.

Згадай Тараса гостре слово-крицю
І те, що настраждалася доволі.
І не чекай на Господа десницю,
Збирай нас під хоругви Правди і Волі!


Рецензии