Сонце висушить печаль

Позіхає вечір біля тину,
Свариться на зорі угорі.
Кошенятком місяць вигнув спину.
Він на варті нині до зорі.

Вже навшпиньки тиша ходить в хаті,
Цитькає в куток на цвіркуна.
Діти вже сопуть, не спить лиш мати,
У журбі схилилась до вікна.

На обличчі зморшками - скорбота,
Тугою тяжкою - біль і жаль,
Та шепоче лагідно дрімота:
" Зійде сонце, висушить печаль,

Привітають посмішками квіти,
Ластівкою стріне новий день.
Можна все здолати, пережити.
Ще душа співатиме пісень."


Рецензии