LAJM Trecias kursas

Trecias kursas – tai rutIna
Be tevu ir be merginu.
Cia Vaisutis* iskankino
Del laivu susidurimu.

Vel Virketis* prie arbatos,
Raso draugui „INMARSAT‘u*“
„Krenas“, Litvinas*, momentas,
Nesigauna „diferentas“.

Kur Jus, Dubra* – „SOS“, pagalba!
Cia „DISTRESS“, „MAYDAY“, „blackout‘as“!
„Nebedirba“ mano gALva,
Leidiniais turbut uzkrAuta.

Navigacija? NormAliai!
„Nugrybavome“ nuo kelio..
Laikui begant gimsta planas:
Jau pavyksta rasti „RUN‘a“.

Po truputi, po zingsniuka
Saugiai sukame per ruka.
Ir Genute* tiksliai mato,
Kas gyvenima suprato.

Greit i jura, bus stabIliai:
„Vachtos“, maistas, miegas, mylios.
Is berniuku tapus vyrais,
Supratimas – „overkill‘is“.
2018m, balandis

#Стихотворение на литовском языке

*LAJM - Lietuvos Aukstoji Jureivystes mokykla (Клайпедское мореходное училище)

**Vaisutis Vytautas - kapitonas, navigacijos katedros lektorius, destytojas

***Virketis Arturas -  jurininku mokymo centro vedejas, GMDSS kursu lektorius

****INMARSAT - International Mobile Satellite Organization

*****Litvinas Steponas - kapitonas, lektorius, kroviniu ir pavojingu kroviniu destytojas

******Dubra Vytautas - navigacijos katedros vedejas, docentas, fizikos magistras, Lietuvos Respublikos aplinkos inzinerijos ir krastotvarkos mokslu daktaras.


Рецензии