Зи кавказ

 Чуьнуьхдач за гьиссер жуван
Рик1ева вун хайи Ватан!
Зин Каспий гьуьл , кьакьан Кавказ
К1анда лап , гьа диде хьиз заз.

Дагъдин рекьер туш заз четин
Къацу чуьллер мехмер хьтин.
Михьи гьава , кьуд пад ачух
Нефес къачуз жедач гьич тух.

На сергьятар тухвана ви
Галк1урнава цавухъ вили.
Вин булахри михьи, серин
Лугьуз твазва мани рик1ин.

Къужахда кьаз чим гудай рагъ,
Галатзавач чин , Шалбуздагъ.
Ифириз тваз , адав хуру
Рехи жезва дагъдин чуру.

Марфади гатай ви синер
Бириш хьанва , тунва гелер.
Валай алакьна гуз дурум
Къати гаруз, гайи ваз рум.

Писдаз туьнбуьгьиз к1евелай
Квахь лугьуз михьи чилелай.
Къастарал к1еви, зин Кавказ
Гьак1 тирвиляй к1анда вун заз!


Рецензии