Юлияна Донева - В името Исусово

В ИМЕТО ИСУСОВО

От властолюбие и завист, сатана
направи, всички днес да сме виновни.
На този свят се раждаме с вина,
наследили гените греховни.

"Каква вина, си мислех, имам аз,
че вечно грехове да изкупувам,
да моля Бога всеки ден и час
и за милостта му да бленувам!"

Но разбрах: Греха сме наследили,
и обречени сме!... Нека знаем,
че цяла вечност в ада ще горим,
ако от сега се не разкаем.

Днес сочим към челото трите пръста,
и чуваме се с вяра да шептим шептим:
" В името Исусово и в кръста,
молим ти се, Господи, прости ни!"

Но нужно е и друго ний да знаем -
не стига само вяра, а дела.
Ако искаме да влезем в Рая,
Светия дух ще ни даде крила!


Рецензии