Зоря погасла за Невою

Зоря  погасла за Невою
І хмари, наче павуки,
Зависли низько над водою –
В природі так віки, віки…

І ночі морок прохолодний
Упав на широчінь ріки,
І холод, наче пес голодний,
Схопив обличчя й дві руки.

Повітря і важке, й вологе,
В легені хворість надиха.
Із Шлісербургської остроги
Тужливий звук не затиха.

Санкт-Петербург весь став похмурим,
Ледь видно світло крізь імлу.
Зробилось місто враз понурим,
Лиш чутно хвиль шум на молу.


Рецензии