Не тъгувай!

Автор: Генка Богданова

Не брой със съжаление годините!
Назад с носталгия не се обръщай!
Безброй пътеки вече са изминати,
по тях към миналото се не връщай!

Време изживяно няма да се върне,
но се вият още пътища пред нас.
Рано е покоят с мрак да ни обгърне
а дните да отронят сетния ни час.

Продължи напред, назад не се обръщай,
изживей щастливо всички идни дни,
на усмивките – с усмивка ти отвръщай,
с приятели на чаша вино поседни!

Галяй внуците и приказки разказвай,
щедро ги дарявай с мъдростта си ти,
що е любовта на малките показвай,
в тайните житейски ти ги посвети!

И не тъгувай ти за дните отлетели!
Всеки миг оставащ е безценен дар .
Нека да отлитнем като птици бели,
като искри последни след карив пожар!


Рецензии